CULINAIRE REIZEN by Valerie Seeldraeyers,
member of Travel Experts


Culinair TOKYO
Tokyo – Stad van Smaak, Waar Traditie en Trend Samensmelten.
Er zijn 3 culinaire steden in Japan: Osaka, Kyoto en Tokyo.
Hoewel Osaka voornamelijk aanzien wordt als de culinaire hoofdstad van Japan, is Tokyo één van de belangrijkste culinaire bestemmingen ter wereld, met een grote diversiteit aan eetgelegenheden: van traditionele izakaya en ramenbars tot fine dining restaurants met meerdere Michelinsterren.
De Japanse hoofdstad staat bekend om haar verfijning, seizoensgebonden ingrediënten en uitzonderlijke service.
Een combi met Osaka en Kyoto is natuurlijk een optie.
Osaka draagt de naam culinaire stad van Japan te zijn, omdat het meerendeel van de locals buitenhuis eten, in een gemoedelijke sfeer, met focus op comfort- en streetfood.
Kyoto is dan weer bekend om zijn Beroemd om traditionele kaiseki-keuken, matcha en tempura in historische setting.
Japan staat hoog op Valerie's bucketlist.
Veel van Valerie's klanten bezochten Japan, een goede kennis is van toepassing.
Qua accommodaties focust Valerie op kleinschalige accommodaties tot luxueuze wereldhotels.
Een capsule-hotel of traditioneel hotel kan toegevoegd worden voor een unieke ervaring.
Valerie deelt graag favoriete eetadresjes bij het overhandigen van de reisdocumenten.
Graag deelt Valerie deze reis met u in de uitwerking van een gevarieerd programma.
Vluchten: Vanuit Brussel zijn er rechtstreekse vluchten naar Tokyo.
Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Deelnemen aan een workshop rond het maken van de perfecte matcha, samen met enkele zoetigheden.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Valerie selecteerde met haar leverancier
zowel boetiek- als designhotels, ryokans en internationale ketenhotels.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Het bijwonen van een traditionele theeceremonie. Uniek in de wereld.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Met origine in Japan: overnachten in een capsule-hotel.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Alle soorten saké proeven met een saké-sommelier. Ontdek hoe saké te drinken, de verschillende smaken, en waarmee ze voedselgewijs te combineren.


Beste reispriode
In het voorjaar voor de lentebloesems, in de herfst voor de herfstkleuren.
In de zomer warm en vochtig, in de winter koud en vaak zonnig met sneeuw in de Japanse Alpen.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Een gewaagde foodtour door Ginza, met proeverijen van Japanse delicatessen als kogelvis en paardenvlees, gecombineerd met sushi en yakitori.


Te combineren met
Tokyo is te combineren met andere culinaire steden als Kyoto & Osaka, en het landelijke Japan.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Ochtendbezoek aan de vismarkten van Tokyo, met tonijnveiling. Een inzicht in lokale gebruiken & tradities.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Bezoek aan een lokale supermarkt met een lokale chef-kok, gevolgd door een kookworkshop sushi & dumplings.



























