CULINAIRE REIZEN by Valerie Seeldraeyers,
member of Travel Experts


Culinair CHALKIDIKI
Culinair Chalkidiki – tussen zee, olijf en wijn!
In Chalkidiki, een groene regio van Noord-Griekenland staat de gastronomie in het teken van lokale ingrediënten zoals verse vis, schapenkaas, honing, olijfolie en aromatische kruiden.
Ontdek het bergachtig binnenland, en de 3 schiereilanden Kassandra, Sithonia & Mount Athos.
Ontdek authentieke tavernes aan het water, moderne boetiekrestaurants en familiebedrijven die nog op traditionele wijze produceren.
Proeverijen van olijfolie en wijn, kookworkshops in bergdorpen en diners met zicht op de Egeïsche Zee maken deze regio tot een smaakvolle bestemming voor wie op zoek is naar culinaire diepgang in een natuurlijke en ongerepte omgeving.
Valerie ontdekte de regio, op eigen houtje met huurwagen,
met focus op culinaire specialiteiten.
Een aangename afwisseling tussen cultuur, zonvakantie en food.
Qua accommodaties focust Valerie op kleinschalige accommodaties en enkele familiehotels,
allen met een uniek design.
Valerie deelt graag favoriete eetadresjes bij het overhandigen van de reisdocumenten.
Graag deelt Valerie deze reis met u in de uitwerking van een gevarieerd programma.
Vluchten: Meerdere opties mogelijk, rechtstreeks vliegen op Thessaloniki.
Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Bezoek aan een lokale imker met proeverij van dennen-, kastanje- en bloemenhoning).


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Van melk tot kaas. Volg het productieproces bij een lokale producent, met als afsluiter een kaasproeverij.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Een gidsbezoek, masterclass of wijnproeverij met of zonder aangepaste kazen, of volledig diner, in een unieke wijnkelder. Met de beste sommeliers van Griekenland, 130m lang, 1500m2 met meer dan 1700 etiketten.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Een proeverij van de verschillende druifsoorten van de regio.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Olijfolieproeverij met uitleg over het productieproces bij lokale producenten.


Beste reispriode
Van mei tot en met oktober, met warme juli & augustus maanden.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Ga mee op visexcursie met een plaatselijke visser voor een goede vangst van sardines, of inktvis.


Te combineren met
Te combineren met een citytrip Thessaloniki, de Meteoren of de wijnlanden van Noord-Griekenland of Noord-Macedonië.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Relaxen in de wijngaarden met een luxueuze pick-nick.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
CulinaireReizen beschikt over een lijst van resaurants met sfeer, alle soorten keukens. Van simpel tot Michelinniveau.
Valerie geeft deze adresjes graag mee bij de reisdocumenten.































