
CULINAIRE REIZEN by Valerie Seeldraeyers,
member of Travel Experts


Culinair CANTABRIË - BASKENLAND
Proef Cantabrië & Baskenland - van vismarkt tot wijnkelder.
Cantabrië, Baskenland, aan de noordkust van Spanje, combineert ruige natuur, historische stadjes en een rijke culinaire traditie.
Santander en Santillana del Mar bieden charmante straatjes, markten en lokale delicatessen,
terwijl de grot van Altamira en kastelen het culturele erfgoed laten zien.
Langs de kust en in het Picos de Europa Nationaal Park kunnen bezoekers wandelen en watersporten combineren met het proeven van zeevruchten, kazen en traditionele gerechten.
Boutiquehotels en landelijke casas rurales maken het mogelijk cultuur, natuur en gastronomie in één reis te beleven.
De bestemming staat hoog op Valerie's bucketlist.
Samen met haar betrouwbare leverancier stelt ze een uniek programma voor.
ā
Qua accommodaties focust Valerie op kleinschalige accommodaties tot luxueuze wereldhotels.
Valerie deelt graag favoriete eetadresjes bij het overhandigen van de reisdocumenten.
āā
Graag deelt Valerie deze reis met u in de uitwerking van een gevarieerd programma.
ā
Vluchten: Rechtstreekse vluchten op Bilbao vanuit Brussel mogelijk.ā
Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Pinxtos tour waarbij een lokale gids de beste bars selecteert & de verhalen achter de gerechten vertelt.
Inclusief proeverij.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Bezoek aan een lokale markt met gids, met aansluitend proeverij van lokale producten zoals kazen, Iberische ham & verse vis. Of bezoek aan een lokale kaasproducent.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Masterclass rond de Baskische kaastaart, burned Basque cheesecake.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Behind the scenes: Een exclusieve rondleiding in Michelin-sterrenkeukens, waar chefs hun visie op de Baskische keuken delen.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Een wijnproeverij van de lokale sprankelende wijn, txakoli, gecombineerd met typische gerechten.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Boottocht langs de baai met proeverij van wijn & verse zeevruchten.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Kookworkshop met een lokale chef waar men ontdekt hoe Cantabrische gerechten worden bereid.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Een zoutdegustatie. Zout, één van de culinaire parels van de regio.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Uitstap naar een ciderhuis, waar men de cider rechtstreeks uit het vat proeft, eventueel vergezelt van een typisch menu.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Valerie selecteerde zowel boetiekhotels, als internationale luxehotels.
Gelegen in het centrum van de stad, of aan de rand van de stad.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Lunch of diner in één van de Michelin-sterrenrestaurants, voor wie de Baskische keuken op topniveau wil beleven.


Beste reispriode
Gans het jaar bereisbaar.
ā
Van mei tot oktober voor lente-temperaturen.
In de winter voor een rustig toeristisch seizoen.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Culinaire fietstocht langs markten, foodstops en uitzichtpunten, ideaal om gastronomie & de stad te combineren.


Te combineren met
Te combineren met Rioja voor een culinaire roadtrip door Noord-Spanje.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Kookworkshop met een lokale chef waar men ontdekt hoe Cantabrische gerechten worden bereid.


Unieke belevenis à la CulinaireReizen
CulinaireReizen beschikt over een lijst van resaurants met sfeer, alle soorten keukens. Van simpel tot Michelinniveau.
ā
Valerie geeft deze adresjes graag mee bij de reisdocumenten.













