top of page
brown and green grass field_edited.jpg

Culinair TOSCANE

15 dagen vanaf 2000€ pp

Malay Malaysian famous traditional cookies made from green bean andsugar, called PUTU KACA

Culinair TOSCANE

Van wijngaard tot trattoria: Toscane op z’n smaakvolst.
 

Toscane is een bestemming waar gastronomie onlosmakelijk verbonden is met de regio zelf.

De Toscaanse keuken is eenvoudig en puur, gestoeld op traditie en lokale ingrediënten van hoge kwaliteit.

 

Lokale boerenmarkten, ambachtelijke producenten en kleinschalige wijn- en olijfoliehuizen vormen de basis van een keuken waarin elk gerecht het karakter van het land weerspiegelt.

In de glooiende heuvels worden wijnen als Chianti Classico, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano geproduceerd, vaak vergezeld van olijfolie van de eerste koude persing en lokaal gebakken brood zonder zout, zoals het traditionele pane sciocco.

​

In trattoria’s, agriturismo’s en verfijnde boetiekrestaurants wordt gekookt met respect voor herkomst en seizoen.

De Toscaanse tafel kent robuuste smaken: denk aan stevige soepen als ribollita, handgemaakte pasta zoals pici met wildragout, en vleesgerechten bereid op open vuur, zoals de beroemde bistecca alla fiorentina. Wilde kruiden, lokale pecorino en truffels uit de bossen rond San Miniato brengen extra diepte aan het culinaire landschap.

​

Culinair reizen in Toscane betekent deelnemen aan het ritme van het land.

Proeverijen op familiebedrijven, slow food belevingen, truffeljachten en kookworkshops bij lokale chefs bieden de kans om de smaken van de regio écht te begrijpen.

Het is een reis langs tradities die met zorg worden bewaard en gedeeld — aan lange tafels, met uitzicht op wijngaarden, en met gerechten die de ziel van Toscane weerspiegelen.


De bestemming staat hoog op Valerie's bucketlist. Een topbestemming onder Valerie's klanten.
​
Qua accommodaties focust Valerie op kleinschalige accommodaties tot de meest luxueuze 5-sterren hotels,
in de sfeer van het landelijke Italiaanse platteland.

Valerie deelt graag favoriete eetadresjes bij het overhandigen van de reisdocumenten.

​​
Graag deelt Valerie deze reis met u in de uitwerking van een gevarieerd programma.
​
Vluchten: Rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Firenze, met Brussels Airlines.​
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Ga op truffeljacht, met gids en hond.

1000031375_edited.jpg
Truffels Toscane - Image by Big Dodzy
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Bezoek aan een saffraanboerderij waar saffraan wordt geteeld en verwerkt. Rondleiding met degustatie van lokale producten op basis van saffraan, zoals kazen of risotto.

1000031375_edited.jpg
Image by Parham Barati
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Ontdek de rijpingstechnieken van pecorino-kaas gecombineerd met een proeverij van verschillende varianten.

1000031375_edited.jpg
Large wheels of Italian pecorino hard cheese made from sheep's milk. The name _pecorino_ d
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Wijnproeverij op een lokale wijnboerderij met uitleg over het productieproces, gecombineerd met lokale kazen & charcuterie.

Of slowfood-diner aan lange tafels met wijn en lokale maaltijden.

1000031375_edited.jpg
Italian Tuscan wooden table full of typical dishes, salami, cheese, vegetables and red chi
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Bak 'cantuzzi', Toscaanse amandelkoekjes, onder leiding van een ambachtelijke meesterbakker.

Volg de traditie en dop de cantuzzi in Vino Santo, een lokale dessertwijn, met uitleg over de traditie ervan.

1000031375_edited.jpg
Cantucci or Cantuccini, typical biscuit from Florence and Tuscany - Italy
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Een speciale gebeurtenis? 

Geniet van een privé-diner op de binnenplaats van een historische villa, wijnkelder of kloostertuin.

1000031375_edited.jpg
Een privé-diner op een unieke setting in Toscane - Image by Jack Seeds
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Wildplukwandeling met lokale gids. Verzamel eetbare planten, bloemen en wilde kruiden, om nadien te verwerken tijdens een kookworkshop.

1000031375_edited.jpg
Een wildplukwandeling met lokale chef door de velden van Toscane
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Valerie selecteerde zowel boetiekhotels, ultra luxueuze 5-sterrenhotels, in de sfeer van het Toscaanse platteland.

1000031375_edited.jpg
Toscane - Toscaans platteland
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Go local en bezoek een lokale voedselmarkt met een lokale chef, gecombineerd met een kookworkshop.

​

Ontdek de lokale ingrediënten onder leiding van een kenner.

1000031375_edited.jpg
Bezoek aan een lokale markt met culinaire chef, gecombineerd met een kookworkshop
Beste reispriode

Toscane is het hele jaar bereisbaar met zonnig en droog weer vanaf mei/juni tot oktober.

1000031375_edited.jpg
Toscane - De glooiende heuvels
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Ontdek de lokale streetfoodgerechten van Firenze of Siena met een lokale gids.

Proef de keuken van de locals.

​

1000031375_edited.jpg
Sandwich of Lampredotto, a typical Florentine dish, made from the fourth and final stomach
Te combineren met

Te combineren met een rondreis door het zuidelijker gelegen Umbrië, en een citytrip in Rome.

Te combineren met culinaire regio Emilia-Romagna,....

1000031375_edited.jpg
Toscane - te combineren met Umbrië - Image by Matteo Kutufa
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

Tasting van lokale geproduceerde olijfolie na een rondleiding aan de olijfgaarden.

1000031375_edited.jpg
Olijftak en olijfolie - Culinair Toscane - Italië
Graag een voorstel op maat?

Contacteer Valerie voor een gepersonaliseerd programma met accommodaties & belevingen op

maat van jouw wensen.

1000031375_edited.jpg
Culinaire Reizen, uw partner voor reizen voor foodies
Unieke belevenis à la CulinaireReizen

CulinaireReizen beschikt over een lijst van resaurants met sfeer, alle soorten keukens. Van simpel tot Michelinniveau.

​

Valerie geeft deze adresjes graag mee bij de reisdocumenten.

1000031375_edited.jpg
Valerie bezorgt een lijst aan culinaire adresjes bij overhandiging van de reisdocumenten - Image by Gabriella Clare Marino
TRAVELFACTORY
by Valerie Seeldraeyers
Malay Malaysian famous traditional cookies made from green bean andsugar, called PUTU KACA
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

CULINAIRE REIZEN, een niche van

'TRAVELFACTORY by Valerie Seeldraeyers'

Stationsstraat 1

1840 Londerzeel

valerie.s@travel-experts.be

Tel: 052 30 11 76

Mail: valerie.s@travel-experts.be

​

​

BTW-nummer 054 34 75 063

Verzekerd tegen financieel onvermogen

Werkend onder de licentie van Travel Experts, lic 5985​​​​​​​

​

© 2025  CulinaireReizen by Valerie Seeldraeyers,

member of  Travel Experts 

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
Logo Travel Experts
LOGO CULINAIRE REIZEN
Virtuoso logo
Garantiefonds Reizen
bottom of page