CULINAIRE REIZEN by Valerie Seeldraeyers,
member of Travel Experts


Culinair MALTA
Malta, een parel in de Middellandse Zee, is niet alleen bekend om zijn zonovergoten landschappen en historische bezienswaardigheden, maar ook om zijn heerlijke keuken.
De Maltese gastronomie is een smakelijke mix van mediterrane invloeden, met Italiaanse, Arabische en Britse accenten.
Proef de traditionele "pastizzi", knapperige deegpakketjes gevuld met ricotta of gekruide erwtenpuree, ideaal als hartige snack. Voor liefhebbers van vis is er "lampuki" (goudmakreel), vaak geserveerd in een smaakvolle stoofpot. Ook "rabbit stew" (Fenek), een langzaam gegaarde konijnenstoofpot, is een nationaal gerecht dat je niet mag missen.
Sluit je culinaire reis af met een glas "Kinnie", een lokaal bitterzoet frisdrankje, of een slok Maltese wijn terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op zee.
Malta is een waar paradijs voor fijnproevers!
Een citytrip, zonnige relaxvakantie of cultuurvakantie in gedachten?
Malta is de ideale bestemming.
Valerie ontdekte Malta al meermaals, enerzijds op eigen houtje met openbaar vervoer,
anderzijds met privé-gids met focus op culinaire specialiteiten.
Een aangename afwisseling tussen cultuur, zonvakantie en food.
Valerie deelt graag haar favoriete eetadresjes bij het overhandigen van de reisdocumenten.
Qua accommodaties focust Valerie op de door haar bezochte accommodaties, van boetiekhotel tot recent familiehotel, telkens met een uniek design, 4 of 5-sterren tot 5-sterren deluxe.
Graag deelt Valerie deze reis met u in de uitwerking van een gevarieerd programma.
Vluchten: Wij vlogen rechtstreeks naar Malta met Malta Airlines.
Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Proef een pastizzi, met een mix aan vullingen, te vinden bij de lokale bakker.

Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Valerie bezocht Malta meermaals, en selecteerde een aantal boetiekhotels en enkele grotere spelers.
Opties troef!

Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Ontdek de lokale keuken bij één van de Maltese chefs thuis,en geniet van een heerlijk diner.

Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Proef konijn, één van de nationale gerechten, op tientallen verschillende manieren klaargemaakt..

Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Een foodtour met proeverij langs de lokale lekkernijen van Valletta, met proeverij van plaatselijke dranken en gerechten.
Een ontdekking van de bezienswaardigheden van de stad, gecombineerd met het culinaire.

Beste reisperiode
Malta is het ganse jaar bereisbaar met warme zomers, en winters met milde temperaturen. Januari en februari te vermijden.

Unieke belevenis à la CulinaireReizen
Bezoek een werkende boerderij & geniet van een lunch op basis van ambachtelijke producten rechtstreeks van de boerderij.
Van een olijfboerderij tot een honingkweker, tot ....

Te combineren met
Combineer hoofdeiland Malta met zustereilanden Gozo & Comino.
Malta is verder te combineren met het mooie Sicilië.

Unieke belevenis à la Culinaire Reizen
Go local en bezoek de lokale vismarkt, aanlevering rechtstreeks van de aangemeerde boten, gebouwd in Maltese stijl.

Graag een voorstel op maat?
Contacteer Valerie voor een gepersonaliseerd programma met accommodaties & belevingen op maat van jouw wensen.

Unieke belevenis à la CulinaireReizen
CulinaireReizen beschikt over een lijst van resaurants met sfeer, alle soorten keukens. Van simpel tot Michelinniveau.
Valerie geeft deze adresjes graag mee bij de reisdocumenten.




























